Saturday, August 8, 2009

Pertengkaran Kerana Jubah S

Pg itu, 5hb Ogos 2009... aku bangun seawal 6.30 pagi.. mandi, bersiap dan terus drive ke um dr Cheras... Ohhhh shiitooooo jalan jam mcm hampas kelapa yang dah kering.!!! waaaa... kene ade be4 kul 8..! mcm ne ni... Tapi takpe... kerana aku taknak stress kan diriku yang sudah pun berada di tahap kritikal kerana kesesakan lalu lintas yg seperti satu kemestian untuk lebuh raya sekitar Kl dan Selangor ni... Jadi sambil dengar lagu yang menenangkan.. aku senyum je.. memandu dengan penuh ketaqwaan..!! dan aku sampai di sekitar Lembah Pantai jam 8 pgi.!!! Destinasi aku adalah Exam Hall... tempat nak amik jubah untukconvo aku ni... terus ke destinasi dengan memalui gate Um tu.. Jam dlm kampus lgi.. dlm 8.15 sampai ke Exam Hall... Aku dan member ku, Fina.. terus meluru ke tempat kejadian.. demi memperjuangkan saiz jubah kami.!!!!

Sampai jek... Yeahh di bahagian check2 yuran semua.. takde la ramai sgt.. mungkin sbb tahun ni pelaksanaan nye lebh sistematik... jd kami teruskan.. check sume, 1st level, lepas.!!! terus ke tingkat seterusnya untuk AMIK JUBAH.!!!!! then terus la.. check segla benda tu... dan tibe nak amik jubah tu akak tu bg saiz M.!!!!!!!!

Fairuz : Ala kak.!!! nak saiz S kak.

Akak tu : Tak boleh pilih saiz la dik... Lg pun takde stok ni

Fairuz : Ala... tapi saya nak S...

Akak tu : Takpe3... peri cuba dulu yg M ni..

Aku pun dengan sedikit rasa tak puas hati... aku pergi aje... amik saiz M.. then bukak dengan takde nafsu.. try la sket2... walaupun mcm same jek.. aku terus pg kaunter tu.... dann



Fairuz : Akak.!! besar la m ni...

Akak tu : Dik, same je M ngan S.. panjang jek lain

Fairuz : Tp besar la kak...

Akak tu : Mcm ne ek.. kite stok tak byk ni

Fairuz : Saya nak S gak.. kalau mcm tu buat ape saya dtg awal.. benda ni kan random.. 1st come dia la dpt.. kalau syaa tak leh pilih saiz buat apa saya berkorban bangun pagi. drive jauh2.. redah jem lgi.. then sampai tak dapat nak pilih saiz... jadi yang dtg kemudian nanti bleh dpt saiz yang dorang nak la...

Akak tu : tp stok kite tak byk ni

Fairuz : tak kire la kak stok banyk ke tak... yang penting kaunter ni dah buka awal.. so saya sampai awal, bg priority kat saya la.. sape yang dtg lambat tu, dpt triple xxl ke, biar la.. dah dorang lambat.. saya tak kire stok sket ke byk, saya dah dtg awal.. akak kene adil... say nak S.. plz kak..!!

Lepas tu akak tu panggil kawan dia yg jage baju.. dia bincang2 ngan mamat tu.. aku nampak muke mcm nak bg tapi taknak sebenarnye.. aku takde belas kasihan.. aku wat muka nak gak S tu..!!!. then akak tu dtg ngan kawan dia, aku still bg hujah yang sama!!

Akak tu : okla.. bagi form td.!!

Fairuz : ok jap..

Akak tu : Nah.. Saiz s

Yeahhhh..!!! suke giler aku.. tp aku takde la blah mcm tu jek.. aku say sorry gak kat akak ngan abg tu.. tehn aku pun ckp tenkayu kat mereka... ehehehe.. dan sepanjang balik.. aku senyum jek la.. ye la... tak pun jangka akan berlaku tragedi kelakar ni mase nak amik jubah,, hahahah... jd pengajarannya... Fight for ur Size.!!!!!!!



Ngeeeeeee...... :-)

19 comments:

ninim said...

datang awal mesti da tujuan...hak kita..kena la pertahankan

Farhana said...

Encik panda yg poyos giler.. Tau da muka kamu tu camane bila dok mrayu meminta.. Kah kah kah.. Boleh bwak gi pasar malam ni.. Tolong tawar menawar.. Hahaha.. =p

Ehem ehem.. Kciknya saiz S.. Jeles saye.. Huhu..

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

mujor dapat saiz yg fit...kalu dibagi yg L jugak...dah gedebeh atas pentas nnt. kehkehkeh =D

go go apai! =D

idasm said...

bagus3.. akak suka sikap mcm ni.. jgn asyik fgn sikap takpelah.. dan menerima aje..
org kata apa... berjuang dulu sehabis daya... kalau dh mmg tak leh, barulah terima seadanya...

Fairuz Selamat said...

ninim.. betol tu... sanggup berkorban segalanya ni. jd mesti ade bnda yg harus dipertahankan.. kalau dah dtg jauh2... pastu terime jek.. memang tak leh,.!!!

Fairuz Selamat said...

ninim.. betol tu... sanggup berkorban segalanya ni. jd mesti ade bnda yg harus dipertahankan.. kalau dah dtg jauh2... pastu terime jek.. memang tak leh,.!!!

Fairuz Selamat said...

eh tak la hana.. org tak merayu.. org agak bertekak gak.. tp dengan cara yang sedikit sopan la.. tak la mcm nak tawar menawar tu.. yg tu memang gagal dr dulu.. ehehehe..

heheeh kalau leh, nak saiz l or m tau.. tp tuhan dah bg saiz s .. uwaaa

alhamdulillah

Fairuz Selamat said...

makasih nuar.. betol tu nuar... kalau tak nanti.. memang sah2 mcm alien takde kaki jalan atas pentas...

jd bg meraikan saat kegemilangan itu... harus ku bakar api pengorbanan ini,,

hak kita ... yeah.!!
haahah

Fairuz Selamat said...

betol kak ida.. sbb kata kaunte..jd sape dtg awal.. dpt la yg sepatutnya.. kalau dtg lewat padan la muke.. atas sbb yg logik la apai betol2 mintak.. tp takde la sampai kuang ajar mcm tu.. betol kak.. kite tak leh asyik setuju n menerima je..kene fite untuk kepneitngan kite

ain hatikristal said...

ya ampuunnn,cerewetnye kamu apai..
kalau ain jd akak tu,boleh naik angin tau..huhu!

sebab ramai lagi pompuan kecik2 nak saiz s tu..

Fairuz Selamat said...

ain.. ahahah.. betol gak ape yg ain ckp tu.. tapi kalau sume s bagi kat pmpuan, lelaki yg kering sepertiku... bagaimana?

uwaaaaa

ain hatikristal said...

lelaki pakai baju besar masih nmpk encem kot..
tapi dak pompuan kecik2 pakai jubah besar,tenggelam terus tau..cian diorg..huhu!!

KaY FaiZaL said...

hihihi teringat gak masa beriya mintak tukar jubah konvo. kalau tak fight, memang tak dapat. hehe =)

~RoY @ AzRuL~ said...

arghhhh......org tu nak nak konvo!!!! sob..sob...lambatnya nak dapat naik pentas terima ijazah ni...gegegege

noor afzan said...

haha~
Salam ziarah..
saya baru di sini~

oo..baru nak konvo yer..
gewd..

Fairuz Selamat said...

ain.. padan muke... lain kali dtg ar awal.. aahahaah

Fairuz Selamat said...

faizal.. kan3.. kalau tak fite untuk hak kite... takde la kan.. ahahaha

Fairuz Selamat said...

roy.. ko biler lak konvo

Fairuz Selamat said...

makasih afzan.. eheheeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...