Thursday, May 7, 2009

Trip Ke Pangkor Yg Berduri Dalam Selesa


ps: entri ini panjang..!!!

aku mulakan dengan pengenalan dulu lah ya.. hahaha.. actually plan ke pangkor di keluarkan oleh aku, dan classmate aku Yi jing dan Adelle... hehehe.. we r allready in our final semester.. meaning to say, this will be our last gathering.. or.. yup.. i can our last.. sbb nya.. kami sume akn balik hometown masing2 la.. huwaaaa... jadi plan punya plan.. tarikh punya tarikh.. tolak exam sume... kitorang decide pergi pada 29hb dan balik pada 1 mei.. 3 hari dua malam.. ehehhe... wat pa nak lama2... heheeheh... jadi setelah dipersetujui, kami sume 10 org pelajar dan 2 org lecturer pun ok jek.. tp aku yijing dan sorang lg lectrer gerak trip lain.. sbb kami ade show siang 28hb tu... aku nak citer yg trip aku la ni ek.. eheheh

ok aku, Yi jing, dan Bapak Indra (Pensyarah), gerak dari kl pada pkul 3 petang.. sampai ke teluk intan dalam pkul 5.30.. kami terus amik teksi untuk ke lumut iaitu kite jeti lumut la senang.. sampai sane dlaam pkul 7.30 sbb kami gerak dari teluk intan dlm kul 6 lebih mcm tu... then kitorang amik feri pkul 8.10... sampai ke pulau pangkor dlam pkul 9.. ehhehe..terus amik van.. dan dia anta kami ke umah kami.. heheh chalet kami la... namanya Zek Pink Chalet.. ahahaha... ok kos... teksi dari teluk intan ke lumut, rm70... ticket feri rm5 one way... teksi@vam tu.. rm15 dr jeti ke chalet... hehehe...

sampai2 jek.. kami terus masuk blik, mandi2 salin baju terus gerak d kedai makan tepi pantai tu.. mase tu yang lg 9 orang dah sampai dah.. diorang tenagh dinner mase tu.. tau tak.. agak zalim la.. sbb kami kan sampai lambat.. mereka2 yang dah sampai awal tu siap leh dan mandi pantai sume.. dah buat sume aktiviti.. zalim giler... masa makan malam tu, diorang leh bukak kamera.. siap tunjuk gambar2 nye.. giler jahat.. kami bertiga yg lewat sampai ni panas jek.. sbaar.... esok masih ada. heeheheh... aku lak.. sbb tengah lapa... jd aku tak amik pot sgt.. yg penting aku makan nasik goreang kegemaran aku dengan lagaknya.. hehehe.... snap! snap! snap.!

malam tu.. kami memang kirenya berhabisan bergumbira.... ok untuk pengetahuan umum dan juga FARHANA, heehhe, kami tempah dua bilik besar.. satu untuk lelaki, dan satu untuk perempuan.. mana leh campur... gilerr kene tangkap basah kang.. ahahah.. hehehe jd pada malam hari pertama tu.. kami duk sebilik, bual2.. cerita tentang perkara2 yang best spanjang kami ada kat UM tu.. hehe sambil main UNO, main Tower Up.. hehehe.... then kami semua balik bilik masing2 dan tidor dalam pkul 3 mcm tu.... TETIBA.......


pkul 3.50 mcm tu.. sedang kami tido.. budak pmpuan kol.. ADE ORG LELAKI MASUK BILIK..!!!.. omg..!! aku mse tu terus bangun.. tp aku tak pgi ke bilik pmpuan.. sbb budak laki yg lain dah pg.. aku jage blik jap.. then sume dah reda sket.. kami pun gather... yup.. betol.. ade org masuk blik pmpuan..!!! menakutkan kan... mcm ni.. ade sorang budak pmpuan ni terjage dan terus nampak ade orang lelaki dalam blik tu.. then org tu terus lari lalu tingkap... cuak giler... then lepas kems2, dua anset ilang, dan duit 6ratus... juga bebrapa helai baju budak perempuan.. yang kitorang masih tertanye2, macam mane dia boleh masuk.. sbb tingkap tu takleh bukak dr luar.. kkalau nak bukak kene cungkil.. mesti bunyi nye.. tu kitorang agak ni mesti pukau... so dlm sejam dua gak kami semua mcm terpaku dengan apa yang berlaku.. terus kami hugungi pehak pengurusan.. dan tau tak.. chalet tu hanya dijaga oleh seorang budak perempuan..!! sian dia.. takut dia... then kami mintak tukar blik.. kami dpt tukar bilik yang kembar.. sebelah2 jek blik lelaki ngan perempuan.. tingakap sume kami ikat pakai dawai.. hahaha..

esoknya.. kami sume bangun.. tp tau tak.. masa ni kami dah tak pk sgt pasal hal mlm td.. emmang pk, nak wat report sume, tp kami taknak bnda yang dah terjadi ni efek mood kami.. yela.. dah la nak cuti, dah lama plan lak tu.. so show must go on.. ehheehe... kami pagi tu cek segenap blik.. kunci, ikat semua tempat.. eheheh nak bg selamat la kan.. hahaahah

ni lah dia keadaan sejurus sebelum oerkara itu berlaku.. kami bersuka ria tanpa menjangkakan perkara itu akan berlaku....


padi hari kedua... pagi tu kami semua gerak dr bilik agak lewat la.. dlm kul 11 mcm tu.. then terus g carik kedai makan.. heeheh.. sarapan apa yang patut.. aku makan nasik lemak ngan teh o panas dua cwan.. then.. bincang2 nak wat ape... ehheehe snorkling..!!!! bnda yang aku tunggu untuk wat... kami g snorkling dlm kul 12.30.. thank god sbb hari tu memang tak panas.. jut nice jek... eheheh kalau tak memang dah hitam la kulit aku ni.... aku sgt la suke snorkling ni... memang dah lama aku nak wat.. mase mule2 tu agak pelik ar nak pakai pebenda tu.. ahahah.. aku tak suke pakai life jacket tu.. ganggu badan ar.. since aku pandai berenang, aku pun snorkling guna tiub tu jek.. seronok giler time bagi ikan2 tu makan... beribu ikan datang makan.. memang sram.. aaku terbayang jek ikan tu jd rakus dan terus ratah badan aku.. uwaaaa... takuuttt...


monkey beach... dan gmbar di bawah.. aku sedang mencari baju yg dicuri oleh sang monyet atau sang ombak.. waaakkakaak.. mcm tarzan kan?

then lepas snorkling.. kami g lepak kat monkey beach..!!! waaa.. best.. ade satu paip dr air gunung.. memang dingin n sejuk giler mandi kat situ.. pantai dia sgt bersih... pasir dia halus n puth... memang best ar pantai tu.... aku bukak baju jap sbb baju aku penuh ngan pasir.. then aku mandi2 la kat pantai tu.. tetibe.. dtg monyet korang tau.. dan monyet tu nak kejar kami.. apa lagi.. bertempiaran ar masuk air.. ahahahah.... memang menakutkan.. dan tau takk..!!! BAJU AKU KENE CURIK..!!! zalim giler... terpaksa aku balik ke chalet tanpa baju..!! memang jahat giler.. jaga ko monyet.. nanti aku dtg aku tuntut balik.. sayang baju tuh..!!!! hahaah.. then kami main banana boat la.. memang best ar.. sbb pangkor air sgt jernih arr.!!! best.. wat aktiviti air memang best.. air dia bersih.. cuma masin sket ar air dia... lbh masin dr port dickson...




different faces of us..!! showing our happiness...

then balik kami semua lepak blik jek.. sbb giler penat kot.. sume dah mcm zombi dah... ahhaahah tp kami still lg bersemangat,... mlm tu kami wat bbq.. eheheh.. memang best time ni.. sume mcm satu team yg sgt rapt.. suap2 lagi.. waaa.. best.. kami masak ayam, sosej, ikan, udang... best2... makan ngan sos bbq ngan cili.. ehehehhe memang time mcm heaven.. dengan angin laut lagi.. hehehe.. kami semua mcm dah taknak pisah dah.. eheheheh.. hheeheh.. then abis jek.. mlm tu kami lepak blik tak lewat sgt.. sbb masing2 penat kan.. bleh tak sebelum pg bilik masing2.. mase kami lepak2... leh la plak wat pillow talk.. tau tak soalan dia..!!! FAIRUZ, BILER KO NAK CARIK AWEK.. giler la soalan tu.. terbongkar rahsia rahsia aku.. ahahaha... ape rahsia tu.. teettt...ahahahah..

udang bakar..!! sedapp..!!!

sosej..!!! laparrr..!!!

heyy..... ape muka ni.. ahahaha.. thats me..!!

adelle.. u manyak seksi la... lain kali tutup sket... ehheeh

hari ketiga.. hari terakhir.. tak byk sgt aktiviti.. lepas sarapan pagi, kami jalan2 area situ, sape nak shoping sket2... then shoping... dalam kul 2 mcm kami gerak ke jeti pangkor.. tapi tak terus naik feri.. kami sume shoping2 lagi kat situ.. takde sgt pun.. budak2 banyk beli ikan masin la.. sotong kering la.. aku tak makan sgt2 bnda2 mcm tu.. heeh... then kami terus naik feri.. best2.. sbb kami dpt outdoor nye.. then leh rasa laut.. amik2 gambar sume.. siap main uno lgi.. ahahahah.. sampai jek ke jeti lumut, kami shoping lagi.. eli baju sket mcm tu.. eheheh.. sbb bus kami balik kl kul 5.. jd jalan2 dlu.. makan kfc sume.. ahahahah.. then kul 5 kami naik bus.. naik jek bus, aku tak banyak ckp.. terus tidorr..!!! yeehaaaa... haah. sampai dalam kul 9 lbh mcm tu..then tau tak.. sampai2 jek.. kami salin baju sume, then g makan dlu.. kali ni mek nani nak belanje.. time ni sgt sdh la.. kire pasni kami dah susah nak jumpe.. masing2 dah berpisah dah.. uwaaaa..



before leaving pangkor... leaving our memories.... see the 2nd photo, do i look like samseng playing card?.. ahahhaah


ok tu jek entri kali ni.. byk lgi aktiviti yg aku tak smpat nak tulis.. sbb time aku tulis ni jam menunjukkan pkul 5.08 PAGII..!! ahhaha.. apepun aku sgt seronok dengan trip ni.. kire trip perpisahan ni berjaya... tq adelle, yijing, mira, simon, meiling, kak nani, bapak, adi, alex, shafri, ila... makasih sume..!!! having so much fun wit u guys... hope to join all this activiti lgi ngan kamu semua..!!!!

PANGKOR IN MEMORY...!!!!

22 comments:

acik ayu said...

hamoihhh sonot nye die.

hehe.

takotnye psl prg yg masuk bilik tu fairuz. tp kesian lagi kat bdk pompan yg jage tu. die sorg tp kalian ramai.

haihhh...

kne hati2 slalu kan?

Fairuz Selamat said...

tu la cik ayu.. memang seronok sggt.. lg2 dah final sem.. mcm sdh pun ade...

tp hal tu memang emnakutkan... kami kesian gak kat budak yg jaga tu.. esok nye bru manager sume sampai..

zue_zf said...

fairuz balik 1 mei kan...zue 1 mei tue baru sampai pangkor...he..he..he..family day kat sana

Fairuz Selamat said...

la yeke.. tp memang kami plan pg weekday... sbb mesti ramai.. mase kami balik 1hb tu.. ramai giler org otw ke pangkor.. termasuk zue.. ehehehe... weekend ramai kan.. zue duk mane ari tu

eye^na said...

akhirnya siap gak entri ni...yg tak tahan tu siap mention nama FARHANA pasal sewa dua bilik....heheeee..=)

Fairuz Selamat said...

tu la.. sbb dia ckp ari tu.. "lelaki pmpuan tinggal sebilik ke.!!"

eye^na said...

hahahaaa...dier salah faham bila tgk gambo² tu....nasib baik dier tanya, tak wat ksmpulan sendiri....=)

I n n z said...

sy tgk gamba jew.
tak pe ke erk ?
hehe
(kes mls nk membace.haha !)

Nur Farhana Abdullah said...

Apaiii.. Lorh.. Awat namaku ada di sana? Heehee.. Malunyee.. Dah tau dah rahsia tu.. Apai mmg da ada awek daa.. Namanya ialah... Tettt.. Heeheehee.. =p

Apai.. "Awekmu" adelle tu chinese ke? Huuhuu.. Amboi siap soh kwannye tutup lagi.. Lain kali tlg tutupkan.. Haha.. Maap apai.. Gurau jewk.. Jgn sentap.. =p

Anyway, pangkor tu pk laa.. Tp beach yg korang pi kat sberang sana tu mmg best.. Heehee.. Tp satu jek, mknan kat kdai2 sana x sdap arr.. Huk huk huk..

*maap sbb komen pnjang sket.. da entry ni pn pnjang..heehee..*

--tapi mana rangga perdana yg cumil tuh.. huhu,,--

biyan said...

bestt nya ;)

but part laki msk blik sumpa menyeramkan ohh . ;(

lil_iera said...

wah jeles plak membaca story ni... coz i punya plan nk gi sana with my cosmate x jadi... last min cancel...x jd bcuti sama2 yg jd hanyalah overnite bersama2.. haha... tp mmg sdih bila final year n kne bepisah dgn membe2 kn... huhu...

p/s: eh cita yg lelaki masuk bilik tu seram ar.. mcm org minyak plak bleh msk ikt lubang2 kcil.. huhuhu.. takot....

Miss Atie said...

ARGHHHHHHHH
MENCIKKKKKKKKKKKKKKKK

Fairuz Selamat said...

farhana,, ok jek la makanan sane.. memang ar tak sebest kfc.. tp sedap hak.. air dia sedap.. eheheh... beach dia memang lawa.. yg monkey beach tu memang halus giler pasir dia.. air dia memang napak bawah/.. memang jernih n cantik giler.. eheheheh.. eleh.. apai takde awek la farhana .... masih single mingle ni..

Fairuz Selamat said...

isshhhh innz ni.. malas tol nak baca... eheheheheeh

Fairuz Selamat said...

biyan ngan iera.. memang part lelaki masuk blim sgt la emnakutkan.. bayangkan budak tu terjaga jek ade lelaki kat kaki kawan kitorang... lelaki dlm blik pmpuan.. memang menakutkan... nasib baik tak terjadi pape...

Fairuz Selamat said...

atiiee... jom belanje kfc.. eheheehe

lil_iera said...

mmg mnakutkan la klo cmtu.. hish... seram... tkejut satu hal, takut lg... haha... klo ira yg kne cmtu mmg tekedu je.. hahaha

Fairuz Selamat said...

betol3... tp budak tu memang terkejut sekejap.. masa dia nampak lelaki tu.. dia tergamam.. lelaki dalam blik maaa..!!! pastu budak2 pmpuan tu sume agak mcm terkedu jappp

lil_iera said...

hahaha... moral of da story...... ikat tingkap2 anda pkai dawai ye..... sprti yg en.fairuz dan rkn2nya lakukan.... hahaha... klo da ikat stil bleh masuk.. haaaaa.... mmg bukan org ar tu.. hahahaha....

Fairuz Selamat said...

betol... lepas ni.. kalau nak g mane2 cuti.. korang kene pastikan tingakap tu berkunci dan berikat dr dalam.. wajib..!! sebb setakat kunci, org leh cungkil dr luar..... beringat..!!!!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

xtvt libur yg happening...kemen sexy kwn u ;)

Fairuz Selamat said...

betol tu nuar.. heheh libur yg sgt seronok.. nak g lagi..!!! tp kali ni nak pesan kat member tu no sexy.. eheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...